EUROPA'S EERSTE 4600 SPORT YACHT PLATINUM EDITION TE WATER GELATEN OP DE RIJN

Europa's eerste 4600 Sport Yacht te water op de Rijn

Terwijl Heike over de Rijn langs charmante vissersdorpjes en kastelen vaart, glimlachen de Duitse eigenaren Frank en Heike Schließas: de aankoop van Europa's eerste Riviera 4600 Sport Yacht Platinum Edition is een van de beste beslissingen die ze ooit hebben genomen.
Frank Schließas named his motor yacht Heike in honour of his wife … “a dream boat, for a dream woman”.


"Geen enkele andere boot kon voldoen aan onze criteria. De vorm en het uiterlijk, het vakmanschap en de kwaliteit van de gebruikte materialen zijn zeer hoog," zeggen ze. De wereldklasse van de 4600 SY heeft de vaardigheden om de Noordzee te bevaren, met gebruiksvriendelijke technologie voor nauwe sluissystemen en brengt een gestroomlijnde stijl naar elke Europese haven - om nog maar te zwijgen van de superieure uitrusting en luxe voorzieningen. "Dus hebben we haar Heike genoemd... een droomboot voor een droomvrouw, mijn vrouw!" voegt Frank toe.
 
 In juli 2023 kwam Heike aan in haar thuishaven in Rees aan de Rijn aan de oostelijke rand van Duitsland. Rees is de oudste Duitse stad aan de Nederrijn en tot op de dag van vandaag zijn de meeste laatmiddeleeuwse stadsmuren en wachttorens bewaard gebleven. Het zes maanden durende vaarseizoen van half maart tot eind oktober biedt talloze mogelijkheden, waaronder rivieren door Duitsland, België, Nederland en de Noord- en Oostzee. "We liggen aan de Rijn, die overgaat in de Waal en zijn dus al in Nederland. We kunnen ook de rivier de IJssel oversteken naar het IJsselmeer." Via deze afgesloten binnenzee in Midden-Nederland komen ze in de Noordzee. Een andere optie is om de Maas over te steken richting de Noordzee.

Net als het leven in Europa is varen een culturele ervaring. De Rijn, die na de Donau de langste rivier van Europa is, markeerde een groot deel van de noordelijke binnengrens van het Romeinse Rijk en is sindsdien een vitale waterweg die handel en goederen tot diep in het continent brengt. Kastelen en verdedigingswerken liggen verspreid over de waterloop langs Rotterdam en Düsseldorf, steden in de buurt van Heike's thuishaven. Frank en Heike's eerste zomer aan boord was een waar genoegen.
 
 "Waar we ook kwamen met onze nieuwe Riviera, de mensen waren er weg van en waren er enorm enthousiast over. We hebben genoten van een ruimere indeling dan op onze vorige boten. Drie hutten in plaats van twee maakt ons verblijf aangenamer. Het leven in de haven is beter dan voorheen, omdat de leefruimtes zich allemaal op het bovendek bevinden. We zijn op onze reis gestopt bij plaatsen die ons aanspreken en hebben door de stadjes gewandeld of bezienswaardigheden bezocht. Een kopje koffie hier en daar, maar we aten meestal aan boord, omdat we dan meer konden deelnemen aan het havenleven en de mensen om ons heen konden observeren," zeggen ze.

The River Rhine, one of the world’s most romantic rivers, winds along for 760 miles through six countries.
The Platinum Edition 4600 Sport Yacht is guaranteed to stand out on any waterway.

Travelling along the Rhine you can explore Alpine villages, take in sweeping mountain vistas and visit fairytale castles – all in one day.


An advanced hull design means Heike can power its way along the Rhine.


Nowhere else in the world can you see as many castles, so close together, as along the Rhine.


The family enjoys a day in the European summer sun on board Heike.


As the sun sets, life on the Heike slows down just a little.


Travelling along the Rhine you can explore Alpine villages, take in sweeping mountain vistas and visit fairytale castles – all in one day.

Na hun eerste seizoen aan boord zegt het echtpaar dat de overgang naar een Rivièra eenvoudig is geweest. "We moesten eerst de grootte en vooral de breedte leren waarderen. De geïnstalleerde technologie en elektronica zijn echter indrukwekkend en maken dit gemakkelijk. Voordat Heike arriveerde, gebruikten we een joystick van een computerspel om te oefenen met onze linkerhand, omdat we alleen weten hoe we moeten sturen aan stuurboord. Het besturen is eenvoudig en makkelijk als we eenmaal gewend zijn aan de stuurpositie aan bakboord."

De Schließas zijn geen onbekenden op het gebied van varen en hebben al sinds 1997 motorjachten in hun bezit. Ze ontdekten Riviera via een vriend die de Bestboats-dealer sterk had aanbevolen. In juni 2022 hadden ze hun bestelling voor de 4600 SY geplaatst en het jaar daarop werden ze wekelijks met foto’s op de hoogte gehouden van de bouw.

"Alle beloften die we van Bestboats en Riviera kregen, werden tot onze volle tevredenheid nagekomen en de overdracht kan echt niet worden overtroffen."
FRANK EN HEIKE SCHLIEßAS

De Schließas, die verschillende motorjachten hebben gehad, hadden specifieke wensen. "We hebben een boegschroef laten installeren. Dit zorgt voor extra steun in de sluizen en bij het aanmeren, maar ook bij het binnenvaren van de boxen. We hebben ook een Webasto kachel laten installeren, omdat we ook te maken hebben met koele temperaturen en de boot toch willen gebruiken. Om veiligheidsredenen hebben we gekozen voor de grotere motorisering en het dynamisch positioneringssysteem. We hebben ook teakhout op het zwemplateau laten leggen. Dit geeft de boot een speciaal tintje."

Aan het einde van het seizoen wordt Heike klaargemaakt voor de winterslaap. "We dekken de boot af met een winterzeil. Ze kan in het water blijven , op de wal of in een hal. De motorkoelsystemen, schoonwatertank en -leidingen en de vuilwatertank worden gevuld met antivries. De tanks en leidingen worden natuurlijk vooraf leeggepompt."

Voor de komende Europese zomer zijn de Schließas van plan om verder weg te reizen. "We hopen onze boot dit seizoen nog meer te kunnen gebruiken en willen Nederland of de eilanden in de Noordzee verkennen."

Bron: Riviera Yachts

De zes zekerheden van BestBoats! Best geregeld.

BestBoats weet persoonlijke dienstverlening te koppelen aan een unieke en succesvolle verkoopaanpak en exclusieve service. Maak kennis met de zes zekerheden van BestBoats. 
1

Een persoonlijk welkom

Ons enthousiasme, onze teamspirit, open uitstraling en bovenal onze gastvrijheid staan op de eerste plaats. Uw wensen zijn ons vertrekpunt. 
2

Een unieke verkoopstrategie

We denken met u mee. Dit leidt altijd tot een professionele verkoopaanpak met aandacht voor de beste prijs-kwaliteitverhouding. Persoonlijk maatwerk met een snelle en goed georganiseerde verkoop als resultaat! En dat alles vanuit het principe ‘no cure, no pay’. 
3

Exclusieve service

Afspraak is afspraak! We bieden een betrouwbare service met oog voor details. Echt aan alles wordt gedacht. Wij ontzorgen u en regelen een vlekkeloze verkoop. 
4

Vakmanschap

Met meer dan 25 jaar ervaring en kennis kennen we de markt en weten we wat u beweegt bij de aan- of verkoop van uw jacht. Ons team van professionals houdt de ontwikkelingen in de markt nauw in de gaten. Het team wordt regelmatig bijgeschoold. Wij zijn EMCI gecertificeerd. 
5

Gemak en geen zorgen

We ondersteunen u van begin tot eind bij de aan- en verkoop van uw jacht. Denk daarbij aan het verkoopklaar maken van uw jacht, de aankoopkeuring, de verzekering en het transport over water en land. Ook alle administratieve en contractuele handelingen worden tot in de puntjes voor u verzorgd.
6

Unieke verkoophaven

En… onze uniek gelegen luxe verkoophaven en botenshowroom ligt op een wel heel bijzondere plek aan de Boulevard Nautique in hartje Roermond, nabij het Designer Outlet Roermond. Op loopafstand van het historische stadscentrum van deze eeuwenoude Hanzestad. Een bezoek aan onze haven is dus ook een aangenaam dagje uit!

Neem contact op met Team Bestboats

Wij zijn uitgegroeid tot een belangrijke speler in de jachtmakelaardij in Europa. Dat is niet vreemd gezien onze meer dan 25 jaar ervaring in de aan- en verkoop van gebruikte en nieuwe jachten. Eigenaar Tijn Teuwsen en ons gehele team weten hun werkwijze voortdurend aan te passen aan de veranderende marktomstandigheden en de ongekende mogelijkheden van het internet. En we blijven onze dienstverlening continu optimaliseren. 

𝓨𝓸𝓾𝓻 𝓲𝓷𝓿𝓲𝓽𝓪𝓽𝓲𝓸𝓷 𝓽𝓸 𝓼𝓽𝓮𝓹 𝓪𝓫𝓸𝓪𝓻𝓭….

Graag nodigen wij u uit om aan boord te stappen van de Riviera Yachts stand tijdens Cannes Yachting Festival 2024 van 10 tot en met 15 september 2024.
 
Maak kennis met Australië's meest bekroonde luxe motorjacht bouwer en met de stijlvolle en verfijnde Riviera 4600 Sport Yacht Platinum Edition, de Riviera 465 SUV en de Riviera 505 SUV!
 
Ons BestBoats team zal u met trots aan boord verwelkomen.
U vindt ons op stand PAN010, PAN215